Skip to main content
Σχετικά με εμάς

Ηγετική παρουσία σημαίνει να δημιουργείς αλλαγές στις οποίες πιστεύεις!

 

Είμαστε μέλος του ομίλου εταιρειών της C. R. Bard, Inc. και η εταιρεία ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2004. Έκτοτε, πρωταρχικός στόχος μας είναι να παρέχουμε βέλτιστη ποιότητα και υπηρεσίες μέσω ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων.

Τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται στην:

  • Επεμβατική ακτινολογία
  • Χειρουργική αποκατάσταση κήλης
  • Αγγειοχειρουργική
  • Ογκολογία
  • Ενδοσκόπηση
  • Γαστρεντερολογία
  • Ουρολογία
  • Βιοψία

Πιστεύουμε στις θεμελιώδεις αξίες μας για Ποιότητα, Ακεραιότητα, Εξυπηρέτηση & Καινοτομία, ώστε να παρέχουμε όσον το δυνατόν βέλτιστα αποτελέσματα.

Με επίκεντρο την στρατηγική αντιμετώπιση της νόσου, παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τομείς που αφορούν την ευεξία, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση του ασθενούς. Πράγματι, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας, η Bard κατέχει ηγετική θέση σε επαναστατικές συσκευές και θεραπείες που συνεχώς αναζητούν να θέσουν ένα νέο πρότυπο για διάκριση και ποιότητα.


Τι μας ωθεί

Οι θεμελιώδεις αξίες μας για Ποιότητα, Ακεραιότητα, Εξυπηρέτηση & Καινοτομία καθοδηγούν τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. 

Bard

Επαγγελματική Σταδιοδρομία στην Bard

ΜΙΑ ΜΑΚΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

1900s
1920s
1930s
1940s
1950s
1960s
1970s
1980s
1990s
2000s
2010s
Charles Russell Bard, ιδρυτής της C.R. Bard, Inc.

1907

Ο Charles Russell Bard (φωτογραφία) ήταν Αμερικανός εισαγωγέας μεταξιού από τη Γαλλία. Το 1907, ξεκίνησε την εισαγωγή του αιθέριου ελαίου Gomenol στη Νέα Υόρκη.

1907

Το αιθέριο έλαιο Gomenol (έλαιο Νιαουλί), ένα ευρωπαϊκό φαρμακευτικό προϊόν για τη θεραπεία πολλών νοσημάτων, συνέβαλε στην ανακούφιση της δυσουρίας του κ. Bard εξαιτίας της φυματίωσης.

1923

Επίσημη ίδρυση της εταιρείας C.R. Bard, Inc.

1925

Η BARD δημοσιεύει τον πρώτο κατάλογο προϊόντων της.

John F. Willits και Edson L. Outwin

1926

Ο Charles Russell Bard προβαίνει στην πώληση της επιχείρησης στον John F. Willits (αριστερά), Διευθυντή Πωλήσεων, και στον Edson L. Outwin, (δεξιά)Λογιστή, για το ποσό των $18.000.

Harris L. Willits

1929

Ο Harris L. Willits (φωτογραφία) προσχωρεί στο προσωπικό της BARD ως αντιπρόσωπος πωλήσεων.

Charles Russell Bard, ιδρυτής της C.R. Bard, Inc.

1934

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Charles Russell Bard αποβιώνει.

Ιστορική φωτογραφία της εταιρείας Davol Rubber και αίτημα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

1934

Η εταιρεία Davol Rubber στο Providence, πρωτεύουσα του Rhode Island, ξεκινά να κατασκευάζει τον καθετήρα Foley. Η BARD γίνεται ο αποκλειστικός διανομέας του καθετήρα Foley και άλλων καθετήρων από λατέξ της εταιρείας Davol.

Φωτογραφία: Η εταιρεία Davol Rubber το 1934 και μια φωτογραφία που συνοδεύει το αίτημα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας Davol Rubber το 1935 για καθετήρα από καουτσούκ, εφεύρεση του Paul A. Raiche, πειραματικού μηχανικού.

1940

Ο Norman Jeckel δημιουργεί τον πρώτο καθετήρα από ύφασμα στην Αμερική και τα μηχανήματα για την κατασκευή του. Ιδρύει την εταιρεία U.S. Catheter & Instrument Corporation (USCI) στο Glens Falls, Νέα Υόρκη. Η BARD ξεκινά τη διανομή του νέου καθετήρα του Jeckel.

Harris L. Willits

1945

Ο Harris L. Willits γίνεται Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

1948

Η BARD μεταφέρεται από τη Νέα Υόρκη σε νέο κτίριο στο Summit, New Jersey, και το 1949 πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση πωλήσεων της BARD στα κεντρικά γραφεία με αντιπροσώπους από την Davol & USCI.

Δρ. DeBakey

1954

Ο Δρ. DeBakey (φωτογραφία) αναπτύσσει την πρώτη αρτηριακή πρόθεση.

Harris L. Willits

1955

Ο Harris L. Willits (φωτογραφία) εκλέγεται Πρόεδρος της BARD.

Edson L. Outwin, James Vassar, Harris Willits και Edson S. Outwin στο Canoe Brook Country Club το 1957

1957

Η BARD γιορτάζει την 50η επέτειό της, σηματοδοτώντας πενήντα χρόνια αφοσίωσης στον τομέα της Ιατρικής. Στη φωτογραφία εμφανίζονται από αριστερά προς δεξιά: Edson L. Outwin, James Vassar, Harris Willits και Edson S. Outwin στο Canoe Brook Country Club τον Δεκέμβριο του 1957.

διαφήμιση του καθετήρα Bardex Foley το 1958

1958

Η BARD παρουσιάζει έναν προ-αποστειρωμένο συσκευασμένο καθετήρα Foley με ενσωματωμένο αποστειρωτή για την έναρξη χειρισμού της αποστείρωσης εντός της εγκατάστασης.

Φωτογραφία: Μια διαφήμιση για τον καθετήρα Bardex Foley το 1958 εξηγεί πώς τα αποστειρωμένα, συσκευασμένα προϊόντα εξοικονομούν χρόνο και χρήμα στους πελάτες, προσφέροντάς τους παράλληλα ευκολία, καθώς είναι έτοιμα για άμεση χρήση.

Ιστορική φωτογραφία των κεντρικών γραφείων της C.R. Bard, Inc. στο Murray Hill, NJ

1961

Η BARD μεταφέρεται σε νέο, ενός ορόφου, κτίριο 50.000 τετραγωνικών ποδών στο Murray Hill, New Jersey (φωτογραφία). Η μεγαλύτερη εγκατάσταση επέτρεψε στην εταιρεία να μεταφέρει KAI τα κεντρικά της γραφεία.

υπάλληλος της BARD στο Glens Falls, στο εργοστάσιο της ΝΥ, που επιθεωρεί τους στεφανιαίους καθετήρες

1961

Η BARD ξεκινά να επεκτείνει τις βλέψεις της, πέρα από την αγορά στον τομέα της ουρολογίας, στον τομέα της καρδιολογίας, ακτινολογίας και αναισθησιολογίας.

Φωτογραφία: Υπάλληλος της BARD στο εργοστάσιο στο Glens Falls, Nέας Υόρκης, επιβλέπει τους στεφανιαίους καθετήρες παραγωγής του Τμήματος Καρδιολογίας και Ακτινολογίας της Bard USCI.

Αποθήκευση ιατρικών ειδών της BARD στην τοποθεσία Bridgewater στο NJ και εσωτερικές εργασίες αποστείρωσης

1964

Η BARD καθιερώνει την πρώτη, εσωτερική διεργασία κατασκευής- παραγωγή, διαμόρφωση και συναρμολόγηση πλαστικής σωλήνωσης για ιατρική χρήση.

Φωτογραφία, επάνω μέρος: Τα αποστειρωμένα ιατρικά είδη μίας χρήσης στοιβάζονται σε ψηλό μέρος στο εργοστάσιο της BARD στο Bridgewater, New Jersey, στις αρχές του 1960.

Φωτογραφία, κάτω μέρος: Η εισαγωγή εσωτερικών διεργασιών αποστείρωσης το 1964 επέκτεινε σε μεγάλο βαθμό τις κατασκευαστικές δυνατότητες της BARD, δεδομένου ότι τα εύχρηστα και ταχύτερης απόδοσης ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όπως τα προ-αποστειρωμένα νοσοκομειακά είδη, είχαν καταστεί αναγκαία παρά πολυτέλεια στη δεκαετία του ’60.

1964

Ιδρύεται η C.R. Bard Limited με κεντρικά γραφεία και τμήμα διανομής στο Toronto του Καναδά για τη διαχείριση της ολοένα αυξανόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον Καναδά.

1965

Η BARD ανακοινώνει διάσπαση του αριθμού των μετοχών σε αναλογία 3 προς 2.

Roland F. Simons

1966

Ο Harris L. Willits γίνεται Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Roland F. Simons (φωτογραφία ) εκλέγεται πρόεδρος. Ο Simons συνετέλεσε σημαντικά στην αύξηση των προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης της BARD κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60.

1966

Συγχώνευση των BARD και USCI, σφραγίζοντας μια 25ετή συνεργασία.

1967

Η BARD χτίζει ένα εργοστάσιο 100.000 τετραγωνικών ποδών στο Covington, Georgia, επεκτείνοντας έτσι γεωγραφικά τις λειτουργίες κατασκευής και αποθήκευσης.

1967

Η BARD ανακοινώνει διάσπαση του αριθμού των μετοχών σε αναλογία 2 προς 1.

1968

Ο J. Wendell Crain εκλέγεται πρόεδρος.

1968

Το μετοχικό κεφάλαιο της BARD εισάγεται και τίθεται προς συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπό το σύμβολο «BCR».

Τεχνικοί στην BARD υποβάλλουν δείγματα ουρολογικών προϊόντων στη δοκιμασία στειρότητας USP

1968

Η BARD χτίζει εργοστάσιο παρασκευής 172.000 τετραγωνικών ποδών στην τοποθεσία Murray Hill, στο New Jersey.

Φωτογραφία: Τεχνικοί στις εγκαταστάσεις της Bard στο New Jersey υποβάλλουν δείγματα ουρολογικών προϊόντων στη δοκιμασία στειρότητας της United States Pharmacopeia (USP), τηρώντας τη δέσμευση της εταιρείας για προϊόντα ύψιστης ποιότητας.

Harris L. Willits

1971

Ο Harris L. Willits εκλέγεται επίτιμο μέλος της Medical Surgical Manufacturers Association, μια διάκριση η οποία απονεμήθηκε μόνο σε 6 άλλα άτομα.

Ο Jay Bhaat, διευθυντής της BARD Japan το 1977, σε ομιλία του σε σεμινάριο της USCI, μονάδα της BARD Medicon

1972

H BARD συμπράττει με την Kobayashi Pharmaceutical Company, Ltd. Ιαπωνίας στην ίδρυση της πλέον γνωστής Medicon, Inc., για την εισαγωγή και εμπορία των προϊόντων BARD στην Ιαπωνία και τη δημιουργία νέων κοινοπραξιών με διεθνείς κατασκευαστές.

Φωτογραφία, επάνω μέρος: Ο Jay Bhatt, διευθύνων σύμβουλος της Bard Japan το 1977, σε ομιλία του σε σεμινάριο του Τμήματος USCI στο Τόκιο, Ιαπωνία.

Φωτογραφία, κάτω μέρος: Με τη νέα ηγεσία, η μονάδα Medicon της BARD είδε νέες ευκαιρίες για επιχειρηματική δραστηριότητα με τη στροφή της Ιαπωνία προς το σύστημα επιστροφής δαπανών με βάση τη διάγνωση. Πράγματι, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 27% το 2004. Στη φωτογραφία εμφανίζονται από αριστερά προς τα δεξιά οι K. Minato, Y. Sakai και T. Kashiwagi.

1972

Η BARD ανακοινώνει διάσπαση του αριθμού των μετοχών σε αναλογία 2 προς 1.

Ελεγκτής της BARD στη Santa Ana, CA εξετάζει τους οξυγονωτές αίματος

1975

Η BARD εξαγοράζει την William Harvey Research Corporation, επεκτείνοντας τα προϊόντα καρδιοπνευμονικών επεμβάσεων για χειρουργικές επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς και αορτοστεφανιαίας παράκαμψης.
 
Φωτογραφία: Επιθεωρητής στο εργοστάσιο στη Santa Ana, California, εξετάζει εξαρτήματα οξυγονωτών αίματος William Harvey που χρησιμοποιούνται για καρδιοθωρακική χειρουργική επέμβαση.

1976

Ο Robert H. McCaffrey εκλέγεται Διευθυντής και Πρόεδρος.

Robert H. McCaffrey, Harris Willits και George Maloney

1978

Ο Robert H. McCaffrey εκλέγεται Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος. Ο George T. Maloney εκλέγεται Πρόεδρος και Διοικητικός Γενικός Διευθυντής.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά: Με την πάροδο των χρόνων, οι Robert McCaffrey, Harris Willits, και George Maloney ανέπτυξαν μια φιλική εταιρική κουλτούρα, την οποία υποδέχτηκαν με ευγνωμοσύνη πολλοί υπάλληλοι της BARD.

1978

Ο Harris L. Willits εκλέγεται επίτιμος Πρόεδρος.

Γιατρός που χρησιμοποιεί το σύστημα καθετήρα USCI της BARD

1979

Η BARD αποκτά τα αποκλειστικά δικαιώματα για την κατασκευή και εμπορία του καθετήρα Gruntzig, έναν καθετήρα αγγειοπλαστικής με μπαλόνι στο άκρο, παρέχοντας στους χειρουργούς μια πιο ασφαλή και οικονομική εναλλακτική στη χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Φωτογραφία: Χρησιμοποιώντας ένα από τα συστήματα καθετήρων USCI της BARD, ένας γιατρός προετοιμάζεται για επέμβαση αγγειοπλαστικής σε αιμοδυναμικό εργαστήριο. .

Ιστορική φωτογραφία της τοποθεσίας Davol, Inc.

1980

Μετά από 46 έτη συνεργασίας, η BARD εξαγοράζει την Davol Inc. (φωτογραφία), με τις εγκαταστάσεις κατασκευής των καθετήρων Foley στο Moncks Corner, Νότια Καρολίνα και στο Clacton-On-Sea, Αγγλία.

1982

Η BARD ανακοινώνει διάσπαση του αριθμού των μετοχών σε αναλογία 3 προς 2

1984

Η BARD ιδρύει μονάδα παραγωγής στο Nogales, Μεξικό.

1984

Η BARD εξαγοράζει την Evermed, δημιουργώντας την πλατφόρμα δικαιόχρησης της Bard Access Systems.

1985

Δημιουργείται στην Αυστραλία μια κοινοπραξία, η Bard Bio-Spectrum Pty. Ltd.

1986

Η BARD ανακοινώνει διάσπαση του αριθμού των μετοχών σε αναλογία 2 προς 1.

Εργαστήρια Bard στο Παρίσι. καρδιολόγος στο εργαστήριο του Policlinico Umberto

1988

Ιδρύεται η Bard Europe με τη συγχώνευση της Bard UK/Europe με την USCI International.

Φωτογραφία, επάνω μέρος: Τα κεντρικά γραφεία των Εργαστηρίων στο προάστιο Gentilly στο Παρίσι, Γαλλία.
 
Φωτογραφία, κάτω μέρος: Καρδιολόγος στο εργαστήριο του Policlinico Umberto στη Ρώμη, Ιταλία, εξετάζει τους καθετήρες αγγειοπλαστικής Bard Simplus και Probe το 1988. Ευγενική χορηγία της John Zoiner Photography.

Edward A. Leskanic, David W. Prigmore και Laurence E. Lindars. Καθιστοί: George A. Davis, William G. Little, Terence C. Brady Jr., George T. Maloney και Robert H. McCaffrey

1988

Η Εκτελεστική Διοικητική Επιτροπή της BARD για το 1985 οδήγησε τα τμήματα της εταιρείας να λειτουργούν ως επιχειρησιακές μονάδες και να παραμένουν οργανωμένα γύρω από την εξειδικευμένη αγορά.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά, όρθιοι: Edward A. Leskanic, David W. Prigmore και Laurence E. Lindars. Καθιστοί: George A. Davis, William G. Little, Terence C. Brady Jr., George T. Maloney και Robert H. McCaffrey. Ευγενική χορηγία της Bill Ray Photography.

Ο George T. Maloney υποδέχεται τους καλεσμένους στην ετήσια συνέλευση της C.R. Bard

1989

Ο George T. Maloney (στη φωτογραφία υποδέχεται τους καλεσμένους στην ετήσια συνέλευση της BARD ) εκλέγεται Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Ο φιλικός και ευχάριστος χαρακτήρας του, καθώς και οι ικανότητες που διέθετε για την επίλυση προβλημάτων και η οξυδέρκειά του, τού προσέδωσαν ένα ισχυρό όνομα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες με την εταιρεία.

Μια νοσοκόμα με ειδίκευση στην ενδοφλέβια έγχυση συζητά σχετικά με την τοποθέτηση καθετήρα δίπλα στην κλίνη ασθενούς με υπαλλήλους της BARD

1989

Η BARD εξαγοράζει την Catheter Technology Corporation, Salt Lake City, Utah, ενισχύοντας τη θέση της BARD στην αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων αγγειακής προσπέλασης, η οποία αποτέλεσε τα κεντρικά γραφεία διοικητικών τμημάτων για την Bard Access Systems, Inc. το 1991.

Φωτογραφία: Μια νοσοκόμα με ειδίκευση στην ενδοφλέβια έγχυση στο Νοσοκομείο Christ Hospital στο Cincinnati, Ohio, συζητά σχετικά με την τοποθέτηση καθετήρα δίπλα στην κλίνη ασθενούς με υπαλλήλους της Bard Access Systems.

1991

Ιδρύεται το Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας της BARD .

George T. Maloney

1991

Ο George T. Maloney (φωτογραφία) εκλέγεται Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος.

1992

Η Bard Bio-Spectrum Pty. Ltd. μετατρέπεται σε Bard Australia.

1992

Ο Harris L. Willits, Επίτιμος Πρόεδρος, αποβιώνει.

William Longfield

1994

Ο William Longfield (φωτογραφία) εκλέγεται Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής.

1994

Η BARD εξαγοράζει την Angiomed AG (ενδοπρόθεση χοληφόρων).

λογότυπο BARD Corporate Healthcare Services

1994

Ιδρύεται ο οργανισμός Corporate Healthcare Services.

William Longfield

1995

Ο William Longfield εκλέγεται Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου.

1996

H BARD εξαγοράζει την IMPRA, Inc. (προσθετική αγγείων).

Ελεγκτής διασφάλισης ποιότητας στην Bard FiberOptic Technologies, καθετήρας BARDEX Lubricath Foley

1996

Ιδρύεται το Ιατρικό Τμήμα της BARD

Φωτογραφία, επάνω μέρος: Η Bard FiberOptic Technologies στο Ann Arbor, Michigan, η οποία κατασκεύαζε υψηλής τεχνολογίας ιατροτεχνολογικά προϊόντα παρακολούθησης ουροποιητικού συστήματος με τη χρήση οπτικών ινών, τα οποία προστέθηκαν στην τεχνολογική επανάσταση της εταιρείας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Εδώ, η ελεγκτής διασφάλισης ποιότητας Donna διενεργεί έλεγχο.

Φωτογραφία, κάτω μέρος: Ο καθετήρας BARDEX® Lubricath Foley στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είναι μια νέα έκδοση του καθετήρα Foley, το προϊόν εμπορικού σήματος της Bard.

Υπάλληλος της BARD διενεργεί δοκιμασίες ροής σε PDLC

1996

Η BARD συνάπτει σύμβαση κοινοπραξίας με την Pacific Healthcare στην Ταϊβάν. Η BARD ανοίγει γραφεία πωλήσεων στην Κίνα, την Κορέα και τη Σιγκαπούρη.

Φωτογραφία: Στην BARD η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η αυξανόμενη βελτίωση των προϊόντων αποτελεί μια συνεχή διαδικασία. Υπάλληλος της BARD στο Hong le Nguyen διενεργεί δοκιμασίες ροής σε PDLC. .

1998

Η BARD εκποιεί το τμήμα καρδιολογίας USCI, και τις επιχειρησιακές μονάδες υποβοήθησης καρδιακού και καρδιοπνευμονικού συστήματος.

Υπάλληλος της BARD συναρμολογεί τη ράβδο για τον δακτύλιο συγκράτησης καθετήρα διπλού αυλού

1999

Η BARD εξαγοράζει την Dymax Inc., μια τεχνολογία υπερήχων για την τοποθέτηση καθετήρων.
Η εξαγορά της Vas-Cath το 1994 βοήθησε την BARD να επεκτείνει τις σειρές προϊόντων καθετήρων αιμοκάθαρσης και περιφερειακής αγγειοπλαστικής με μπαλόνι.

Φωτογραφία: Η υπάλληλος της BARD Lena Diaz συναρμολογεί τη ράβδο για το δακτύλιο συγκράτησης καθετήρα διπλού αυλού.

2000

H BARD εξαγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία της Surgical Sense, Inc. και τη σειρά εμβαλωμάτων Kugel® .

Timothy M. Ring και John Weiland

2003

Ο Timothy M. Ring (φωτογραφία, αριστερά) εκλέγεται Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος. Ο John Weiland (δεξιά στη φωτογραφία) εκλέγεται Πρόεδρος και Διοικητικός Γενικός Διευθυντής. Και οι δύο προετοιμάστηκαν από τον προκάτοχό τους William Longfield ώστε να συνεχίσουν την ανάπτυξη της BARD κατά τον 21ο αιώνα. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της εταιρείας, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% σε σταθερό νόμισμα.

Ευγενική χορηγία της Gloria Baker Photography.

αγγειακή ενδοπρόθεση Luminexx

2003

Ιδρύεται η θυγατρική Bard Peripheral Vascular.

Φωτογραφία: Αγγειακή ενδοπρόθεση Luminexx™. Ευγενική χορηγία της Gloria Baker Photography.
 

2003

Η BARD αποκτά την τεχνολογία ιατροτεχνολογικών προϊόντων λήψης βιοψίας με υποβοήθηση κενού από την Biomedical Instruments and Products GmbH.

Ο ασθενής Herman Herndon, μετά από την επιτυχή βραχυθεραπεία ProSeed της BARD

2003

H BARD εξαγοράζει την SourceTech Medical, L.L.C., μια επιχείρηση παρασκευής σπορίων ραδιενεργού ισότοπου ιωδίου για βραχυθεραπεία.
 
Φωτογραφία: Ο Hunter Herndon, Midlothian, Virginia, επισκευάζει τον τροχό στο Ford Coupe-αντίκα του 1934. Ο Herndon κατάφερε να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου προστάτη με το ProSeed® της Bard.

Ευγενική χορηγία της Gloria Baker Photography
 

2004

Η BARD εξαγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία της ONUX Medical και το σύστημα καθήλωσης Salute® για την αποκατάσταση κήλης και μαλακού ιστού.

ομάδα Παγκόσμιας Διαχείρισης Δραστηριοτήτων της BARD

2004

Η BARD ανακοινώνει διάσπαση του αριθμού των μετοχών σε αναλογία 2 προς 1.

Το 2003, η ομάδα Παγκόσμιας Διαχείρισης Δραστηριοτήτων της BARD ήταν επικεφαλής των βελτιώσεων που αύξησαν τα περιθώρια κέρδους κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες. Στη φωτογραφία από δεξιά προς αριστερά: Mark Walaska, αντιπρόεδρος προσωπικού του τμήματος παραγωγής. Frank Maloit, αντιπρόεδρος προσωπικού του τμήματος εταιρικών συμβάσεων. Scott Mummert, διευθυντής επιχειρησιακής αριστείας. Kevin Phoenix, διευθυντής εγκαταστάσεων. John Moran, αντιπρόεδρος προσωπικού του τμήματος κατασκευαστικών έργων. Ted Doorley, αντιπρόεδρος προσωπικού για την παραγωγή και Joe Cherry, αντιπρόεδρος επιχειρηματικών δράσεων.

Ευγενική χορηγία της Gloria Baker Photography.

2005

Η BARD εξαγοράζει τα περιουσιακά στοιχεία της Genyx Medical, συμπεριλαμβανομένου του εμφυτεύσιμου διογκωτικού μέσου TegressT™ για τη θεραπεία της ακράτειας ούρων μετά από προσπάθεια.

2006

Η BARD εξαγοράζει την Venetec International, Inc., κατασκευάστρια εταιρεία της σειράς προϊόντων στερέωσης καθετήρων StatLock®.

σφραγίδα 100ης επετείου της BARD

2007

Η BARD γιορτάζει την επέτειο 100 χρόνων.

Bard LifeStent

2008

Η BARD αποκτά το LifeStent® (φωτογραφία) από την Edwards Lifesciences, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά από το Τμήμα Bard Peripheral Vascular, στο Tempe Arizona.

Bard LifeStent

2009

Η BARD λαμβάνει την έγκριση της FDA PMA για το LifeStent® με ένδειξη για SFA (επιπολής μηριαίες αρτηρίες).

2010

Στη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, η BARD εξαγοράζει την SenoRx, Inc., παρέχοντας στην BARD κορυφαία προϊόντα σε όλες τις σειρές βιοψίας μαστού και ιχνηλατών.

Medivance Arctic Sun

2011

Η BARD εξαγοράζει τη Medivance, Inc., κορυφαία εταιρεία στον τομέα της θεραπευτικής υποθερμίας. Η σειρά προϊόντων της Medivance Arctic Sun® παρέχει στους ιατρούς μια ισχυρή τεχνολογία για τον αποτελεσματικό έλεγχο της θερμοκρασίας του ασθενούς με μη επεμβατικό τρόπο. 

Μπαλόνι διαυλικής αγγειοπλαστικής (PTA)

2011

Η BARD εξαγοράζει τη Lutonix, Inc., κατασκευάστρια εταιρεία του μπαλονιού διαδερμικής διαυλικής αγγειοπλαστικής (PTA) με επικάλυψη φαρμάκου. Η Lutonix είναι η πρώτη που διενήργησε τη μοναδική μελέτη διερεύνησης ιατροτεχνολογικού προϊόντος (IDE) που εγκρίθηκε από τον FDA, με χρήση μπαλονιών με επικάλυψη φαρμάκου για τη θεραπεία της περιφερικής αρτηριακής νόσου.

λογότυπ Neomend

2012

Η BARD εξαγοράζει την ιδιωτική επιχείρηση Neomend, Inc., κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία και μονάδα προμήθειας χειρουργικών υλικών στεγανοποίησης σε μορφή σπρέι και αντικολλητικών προϊόντων.  Η συγχώνευση αυτή επέκτεινε σημαντικά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ειδικότητες χειρουργικής της BARD στη θυγατρική Davol.

αιμοστατικό Medafor Arista MPH

2013

Η BARD εξαγοράζει τη Medafor, Inc., κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία και μονάδα προμήθειας αιμοστατικών παραγόντων. Το Αιμοστατικό Arista® MPH της Medafor ενδείκνυται ως  συμπληρωματικός αιμοστατικός παράγοντας για τον έλεγχο της αιμορραγίας όταν τα συμβατικά μέσα είναι αναποτελεσματικά ή ανέφικτα. Η εξαγορά αυτή επέκτεινε σημαντικά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις ειδικότητες χειρουργικής της BARD στη θυγατρική Davol.

λογότυπο ηλεκτροφυσιολογίας BARD

2013

Η BARD εκποιεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ηλεκτροφυσιολογίας και προβαίνει στην πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων στην Boston Scientific Corporation.

2013

Η BARD εξαγοράζει τη Rochester Medical, Inc., κορυφαίος κατασκευαστής και προμηθευτής προϊόντων σιλικόνης για την ακράτεια και παροχέτευση ούρων. Η συγχώνευση αποτελεί μια επιτακτική στρατηγική κίνηση που ενισχύει τη θέση της BARD στην παγκόσμια αγορά προϊόντων ουρολογικού για φροντίδα κατ’οίκον.

Μπαλόνι Lutonix 035 με επικάλυψη φαρμάκου

2014

Το μπαλόνι Lutonix® 035 με επικάλυψη φαρμάκου είναι το πρώτο μπαλόνι με επικάλυψη φαρμάκου που έλαβε έγκριση από τον FDA και διατίθεται στις ΗΠΑ για τη θεραπεία αποφρακτικής νόσου μηρο-ιγνυακών αρτηριών. Το Lutonix® 035 DCB είναι ένα μπαλόνι αγγειοπλαστικής επικαλυμμένο με θεραπευτική δόση paclitaxel που χρησιμοποιεί τυπική μηχανική διάταση του αγγείου για την αποκατάσταση της αιματικής ροής σε ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD) στις μηρο-ιγνυακές αρτηρίες.

Χειρουργικό μόσχευμα XenMatrix AB με μήτρα αναγεννητικού κολλαγόνου με αντιβακτηριακή επικάλυψη

2014

Το χειρουργικό μόσχευμα XENMATRIX™ AB με μήτρα αναγεννητικού κολλαγόνου με αντιβακτηριακή επικάλυψη είναι το πρώτο δερματικό μόσχευμα χοίρειας προέλευσης χωρίς σταυροδεσμούς και με αντιβακτηριακή επικάλυψη, το οποίο ενδείκνυται για την αναστολή του αποικισμού MRSA, E. coli και άλλων βακτηρίων στο μόσχευμα σε προκλινικά μοντέλα.1,2 Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό των επαρκώς αναγνωρισμένων αντιβιοτικών Rifampin και Minocycline, για την παροχή απαράμιλλης προστασίας μοσχεύματος κατά τη δύσκολη διαδικασία αποκατάστασης κοιλιοκήλης.
 
1. Δεδομένα IMS Data, Q2 2014, αναζήτηση 550K, fda.gov.  
2. Προκλινικά δεδομένα φακέλου, τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην είναι ανάλογα της κλινικής επίδοσης.

2015

Η BARD αποκτά την πλήρη κυριότητα της κοινοπραξίας Medicon, Inc., στην Ιαπωνία.

2016

Η BARD εξαγοράζει τη Liberator Medical Holdings, Inc.  Η Liberator είναι άμεσος διανομέας ιατρικών προϊόντων που ταξινομούνται στην κατηγορία του Ανθεκτικού Ιατρικού Εξοπλισμού (DME).